sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

#satasyytäollaonnellinen: 3. Pastelliset lakanat.

Kolmas syyni olla onnellinen on siis

pastelliset (en tiiä onko toi oikea sana :D) tai värikkäät lakanat. <3
Oon meinaan huomannut että mulla vaikuttaa tosi paljon se että onko sängyssä jotkut söpöt ja värikkäät, vaikka eriparisetkin lakanat, vaiko sitten jotkut tylsät ja tyyliin harmaat. On se vaan niin paljon ihanampaa mennä nukkumaan värien sekaan ja herätä aamulla värien keskeltä ja sitten pedata iloiset tai söpöt lakanat odottamaan iltaa! :)
Mun piti oikeesti postata tää jo perjantaina, mutta nyt vasta sain aikaseksi.. Ehkä asiaan oli osuutensa näillä surkeaakin surkeammilla kuvilla, mitä ei siis ollut kauhea into tulla jakamaan. Mutta surkea on toi harmauskin ulkona päivisin.. Ja siis siksi näitä kuvia onkin monta kun en osannut päättää mitkä on vähiten huonoimmat. :D Mutta hei ehkä mä taas joku päivä voisin postata jotain tehtyäkin, toivottavasti..! :)

Iloista laskiaista!

Ps. Oon muuten laittanut tohon postauksen alareunaan tommosen Klik! - kohdan, elikkä siitä voi painaa rastin ruutuun et mitä mieltä oli postauksesta;
¤Luin ¤Tykkäsin ¤Inspiroiduin ¤Ei kiinnostanut. :P

8 kommenttia:

 1. Hei! Pystyisitköhän auttamaan mua?

  Olen oppinut kutomaan villasukat punomo.fi -sivujen ohjeiden mukaan (http://teeitse.punomo.fi/cat/neulonta/asusteita_vaatteita/sukkaohje.html). Näissä ohjeissa kantapohjan kavennukset aloitetaan nurjalta puolelta.

  Suurimmassa osassa villasukkaohjeita kuitenkin on ohjeistettu kantalapun kerrosten tekemisen jälkeen, että "neulo vielä kerros nurjaa". Näin ollen kantapohjan kavennukset ymmärtääkseni sitten aloitetaan vasta tuota nurjaa kerrosta seuraavalla oikealla puolella? Jos teen näin, niin sitten kavennysten jälkeen lanka jää työssä "väärälle puolelle" eli jos katson sukkaani ikään kuin se olisi jalassani, niin lanka jää nurjalla puolella työn vasemaan reunaan. Miten tästä sitten pitäisi jatkaa sivusilmukoiden poimimista ja neulomista? Ainoa vaihtoehto ymmärtääkseni on, että neulotaan koko kierros nurjalla puolella.

  Pitääkö paikkansa? Eikö kantapään kavennukset siis ilman muuta kannata aloittaa nurjalla kerroksella?

  Jos aloitan oikealla kerroksella ja kavennusten jälkeen neulon poimitut sivusilmukat nurin ja koko kerroksen nurjalta puolelta, niin jatkuuko koko sukka sitten jatkossakin nurjalta puolelta neuloen? Hieman hankalaa, kun teen palmikkosukkaa.

  Kiitos jos voit auttaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Ensiksikin mun täytyy sanoa että mulla ei mitään virallista tietoa tai ohjetta ole miten kannattaa tehdä, koska itsehän yleensä teen kinkkiset kohdat vaan niinkuin parhaimmalta sillä hetkellä tuntuu..! :D

   Mutta siis, en ainekaan itse ole koskaan neulonut koko kerrosta nurjalta puolelta. Jos olen tehnyt kantapään jollain toisella värillä ja jatkan työtä toisella värillä, niin olen vaan katkassut langan siihen 4puikon alkuun ja aloittanut uudella värillä neulomaan sitä ekaa puikkoa + poimimaan silmukoita.. :) Sitten jos jatkan samalla langalla niin oon useimmiten joko (jos teen vahvennettua kantapäätä) niin nostanut neulomatta sekä neulonut ne muutamat silmukat siitä 4puikolta ja sitten aloittanut normaalisti sen oikein neulomisen (siis jos neulot ihan perustyylillä) ja silmukoiden poimimisen.. Ja muuten sit olen vaan neulonut oikein ne 4 ja 1 puikot ja sitten poiminut silmukat ja jatkanut sukkaa, eli toisinsanoen en oo välittänyt siitä että tulee tavallaan yks "lisäkerros" siihen kantapäähän.. :P Toivottavasti tää yhtään helpotti tai auttoi, vaikka ei mulla mitään faktaa ollutkaan tarjota! :)

   Mutta en siis tiiä mikä on oikea tapa..? Eli jos tätä lukee joku viisaampi niin valistakaa ihmeessä, jooko..?! ;)

   Poista
  2. Kiitos vastauksestasi. Joillain foorumeilla jo sainkin kuulla, että kantapään kavennukset "virallisesti" pitää aloittaa oikealta puolelta ja sitten kun ne on tehty, niin neuloa kerros oikeaa jäljelle jääneillä silmukoilla, jotta lanka saadaan puikoin oikeaan päähän ja voidaan aloittaa sivusilmukoiden poimiminen. Mutta tuota yhden "ylimääräisen" oikean kerroksen neulomista ei missään kerrota vaan se pitää tietää valmiiksi. No, nyt tiedän :). Mukavaa kevättä!

   Poista
  3. No hyvä että asia selvisi! :) Ja joo tosiaan tota mäkin oon aina välillä miettinyt että ihmeellistä toi oletus että kaikki tajuaa tai tietää kun tosiaan missään ohjeessa en minäkään oo koskaan huomannut ohjetta tohon kohtaan.. Ja kiitos samoin, kiva kun kävit blogissani ja tervetuloa uudelleenkin jos kiinnostaa! ;)

   Poista
 2. Ha hah.. me ollaan niin erilaisia! :) Mun mielestä lakanat ei missään nimessä saa olla eriparia ja mielellään niiden täytyy olla harmaat tai valkoset :D
  Mä oonkin perus tylsimys ja sä taiteilija :)
  Nää on kivoja, nää onnellisuus-jutskat.. et lisää vaan! :)
  -H-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Niinhän me ollaan, niin erilaisia, mutta niin samanlaisia! ;) <3
   Kyllä mullakin oli ennen toi että ehdottomasti samaa sarjaa ym, mutta ehkä mä vaan tylsistyin niihin nopeasti :D Ja voi olla et jos olis kaikkia hullun söpöjä settejä niin mäkin haluisin käyttää niitä, mutta tosiaan nyt on niin sellanen söpöily ja väri-meininki päällä että tylsistyn ja masennun jos kaikki on aina harmaata ja beigeä ja valkosta, siis just etenkin petivaatteissa ym... ;) (Vaikka siis tykkäänkin niistä kaikista mitä meillä on, mutta siis LISÄKS pitäis saada väriä! :P)
   Etkä sä mikään tylsimys oo! :D Tyylikäs ja klassinen vaan, hiukkasen hillitympi kuin mun rönsyilevyys :P Oothan sä puheissakin ja kirjottaessa hillitympi, kun mun puhe poukkoilee ja tekstit venyy kun hirveesti asiaa ja vaikeeta saada tiivistettyä "Joo joo, noni, sano nyt vaan!" ;D
   Ja kiitos, 97 tulossa...! :D

   Poista
 3. Ompa hauska lukea tyttöjeni jutskoja,jotka kuvaavat hyvin teidän mieltymyksiänne ja luonteitanne:)

  VastaaPoista

Kaikki kommentit ilahduttavat! :)