keskiviikko 26. helmikuuta 2014

#satasyytäollaonnellinen: 1.

(Muistutus olohuoneen seinällä.)

Nyt kyllä törmäsin aivan upeaan haasteeseen! Nimittäin sata syytä olla onnellinen-haasteeseen Silmukan saalistus-blogissa. Alulle sen on pannut Perjantaikokin blogi, täällä.
Hän kirjoittaa mm. näin: "Onni ja onnellisuus ovat kiinni enemmän ihmisen asenteesta ja luonteesta kuin ympäröivästä todellisuudesta. Ihminen, jolla asiat ovat hyvin (kuten vaikka minulla), voi silti kokea kaiken negatiivisesti, eikä näe ympärillään olevia onnen aiheita. Hyväosaisia valivali-persoonia on maailma (ja varsinkin keskustelupalstat sekä uutisten kommentointiketjut) täynnä.
Toisaalta joku, jolta on kaikki onnen perusrakennusaineet riistetty, voi iloita suunnattomasti pienistä asioista.
Väitän, että mitä yltäkylläisemmässä maailmassa elämme, sitä hankalammaksi onnen löytäminen ja onnellisuuden kokeminen pienien asioiden kautta tulee. Kaiken tulee olla isoa, järisyttävää, eeppistä ja ainutkertaista."

(Pätkä on siis lainattu Perjantaikokin tekstistä Uuden vuoden lupaus: #satasyytäollaonnellinen.) Niin totta! Ja siis tämä on siitäkin syystä hyvä mulle, kun muutenkin tykkään miettiä ja huomioida arjessa juurikin niitä kaikkia pieniä ihania asioita ja onnenhetkiä, niin mikäs sitten sen ihanampaa kuin kirjata ne myös ylös! Se on oikeastaan ollutkin mun elämän asenne suuren osan elämästäni, iloita pienestä ja olla kiitollinen, rakastaa paljon ja antaa anteeksi helposti. Mulla toki vaikeus saattaa välillä piilläkin juuri siinä että osaisi enemmän arvostaa ja muistaa olla onnellinen niistä suurista asioista elämässään (perhe, koti ja muut isot ja tärkeimmät) vaikka niistäkin parhaani mukaan koitan olla kiitollinen joka päivä. Mutta siis tosiaan olen onnellinen kyvystäni nauttia ja saada energiaa pienistä ja arkisista asioista, ihan suunnattomasti. :) Vaikka tietysti ajaudun myös siihen valitukseen ja negatiivisuuteen liian usein, varsinkin nykyisessä elämäntilanteessa kun on lähes kokoajan perheen kanssa (jostain syystä huomaan kaikki ihanat asiat helpommin kun olen yksin ajatusteni kanssa :P) ja väsynyt jne...

Elikkä siis tosiaan, todella innolla lähden mukaan tähän hommaan, vaikka tämä kyllä pitikin olla enimmäkseen neulonta ja askartelu-blogi. ;) Enkä aio postata sataa asiaa peräkkäisinä päivinä, vaan juuri silloin kun siltä tuntuu ja ehdin ja jaksan. Eikä lista todellakaan kulje tärkeysjärjestyksessä, ja siitä saattaa mahdollisesti jäädä kokonaan uupumaan vaikkapa elämäni tärkeimmät asiat tai kaikista suurimmat onnen aiheet, ja toisaalta taas siihen saattaa päätyä hyvin pinnallisiakin asioita (paljonkin varmaan, koska niitä nyt on helpompi näin julkisesti jakaa, ja niitä ehkä useammin sattuu kohdalle ;)) tai asioita mitkä loppupelissä tekee mut onnelliseksi vaikkapa vain viideksi minuutiksi koko vuoden aikana! Älkää siis ottako liian kirjaimellisesti listaani, siitähän saattaa tulla vaikka varsinainen vaahtokarkkinen hömppä-lista, mutta yhtäkaikki, se on lista mikä aiheuttaa minussa hyvää oloa, onnea, rakkautta. <3 :) Voin muuten paljastaa että olin itseasiassa aikonutkin kirjoittaa pienistä hyvänmielen asioistani tänne, olin nimittäin jo alkanut kerätäkkin pienimuotoista listaa mikä kulki työnimellä parasta terapiaa. ;) Aika hyvä sattuma, mutta se nyt kuitenkin korvautuu tällä haasteella, koska eiköhän kaikki mun terapiakeinot tuu jossain vaiheessa päätymään tälle listalle.

(Enjoy the little things. Muistutus makuuhuoneen sohvalla.)


Ehkä nyt voin jo lopettaa höpinät ja jakaa ensimmäisen onnen aiheeni, elikkä suklaakahvi. ;) Toki kahvi noin niinkun muutenkin, mutta mulle erityisherkkua on suklaakahvi, ja sitä pitää ostaa aina välillä juhla mokan lisäksi.

(Niin että eikö tästä ykkösestäkin huomaa sen että ei ihan noudata mitään arvojärjestystä tämä lista, nimittäin toisin kuin nyt ehkä luulette niin mulla esimerkiksi perhe tulee ennen kahvia. :D)


Nautinnollisia, maukkaita ja onnellisia hetkiä päiviinne! ;)

1 kommentti:

  1. Kiitos,kyllä on paljon syitä,mistä saamme olla onnellisia ja myös kiitollisia. Tämä on erittäin hyvä aihe ottaa ja nostaa esille! äiti

    VastaaPoista

Kaikki kommentit ilahduttavat! :)